Webshop

Optimera är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för proffs.
Vi säljer byggvaror, byggmaterial och relaterade tillbehör för alla byggprojekt, stora som små. Optimera har idag byggvaruhus från Töcksfors i norr till Trelleborg i söder och omsätter drygt 2 miljarder kronor.
Vår ambition är att bygga långsiktiga relationer med våra kunder och samarbetspartners för att därmed öka både vår egen och kundens lönsamhet och bli den mest innovativa, professionella och effektiva bygghandelskedjan i Sverige med inriktning på proffs. I våra varuhus finns enbart erkända varumärken för att säkerställa att våra kunder alltid är nöjda med våra produkter. Vår personal genomgår fortlöpande utbildningar för att vår service skall vara i högsta klass.

Optimera som varumärke etablerades 2001 i samband med en fusion av fyra anrika aktörer i Norge och Sverige. Optimeragruppen har sedan dess vuxit på den nordiska marknaden och ingår idag, tillsammans med Dahl Sverige AB, i divisionen Saint-Gobain Distribution Nordic. Optimerakoncernen ägs sedan 2005 av franska Saint-Gobain med huvudsäte i Paris och är en av Europas största leverantörer av byggmaterial och byggvaror.
Optimera finns förutom i Sverige dessutom i Danmark, Norge, Estland och Lettland och gemensamt har vi mer än 160 byggvaruhus med drygt 3000 anställda.

Vår affärsidé är att vara den mest innovativa, professionella och effektiva bygghandelskedjan i Sverige med inriktning på proffs. Vi skall sträva efter att vara ledande inom handel med Trävaror, Byggmaterial och Byggförnödenheter samt sälja produkter med rätt kvalitet till konkurrenskraftigt pris, med minsta möjliga miljöpåverkan.

Välkommen till Optimera