Alterna – badrum genom hela livet

Bild för Alterna – badrum genom hela livet från Optimera Bygghandel för proffs

I Alternas generösa sortiment finns det mesta som behövs till det moderna badrummet – samtliga produkter med design och funktionalitet i fokus. Här hittar du allt från möbler, handdukstorkar och duschlösningar till WC, badkar och speglar. Plus mycket annat.

För att möta så många behov och önskemål som möjligt erbjuder Alterna en stor variation, och många av produkterna finns i flera olika färger och storlekar. Sortimentet uppdateras löpande, och kompletteras med nya produkter som enkelt kan matchas med befintligt sortiment.

Alternas produkter finns så gott som alltid på lager, vilket gör att du inte behöver vänta länge mellan beställning och leverans. Dessutom är sortimentet framtaget med installatören i åtanke, med smarta lösningar för en enklare installation.

Skrolla ned och läs mer om Alternas olika produktkategorier. 

Se hela Alternas sortiment

Bläddra direkt i katalogen online eller besök Alternabadrum.se för att se hela Alternas sortiment.

Alternakatalog 2023


Rita ditt badrum i Alternas ritverktyg

På alternabadrum.se finns ett praktiskt ritverktyg, där ditt nya badrum enkelt kan ritas upp. När du ritat klart får du inspirerande bilder och en ritning av badrummet, tillsammans med en komplett beställningslista.

Ritverktyg


Alternas produkter

Alterna erbjuder produkter inom sju produktkategorier:

Badrumsmöbler

Badrumsmöblerna från Alterna är utformade med funktion, design och hållbarhet i fokus. Här hittar du allt från kommoder, väggskåp och högskåp till belysning, speglar och spegelskåp.

Alterna 2023-56.jpg


Duschväggar och duschkabiner

Ett brett utbud av duschväggar, duschkabiner, nischdörrar och andra duschlösningar, inklusive den praktiska u-duschen, vikdörrar och duschlösningar i olika storlekar och höjder. Det finns även möjlighet att kombinera olika väggar och dörrar för att få en skräddarsydd lösning – allt för att passa olika sorters badrum och behov. Välj mellan flera olika serier, som var och en har sitt eget unika uttryck.

Möjlighet att välja mellan flera olika sorters glas – det samtliga har gemensamt är att de är i härdat säkerhetsglas – samt knoppar, handtag och andra detaljer i olika design och utförande.

Alterna 2023-84.jpg


Badkar

Hos Alterna finns flera härliga badkar att välja mellan. De populära akrylbadkaren är inte bara rymliga, hållbara och lättstädade – de har dessutom maximal komfort i och med det generöst tilltagna djupet och den centralt placerade bottenventilen. För den som föredrar ett klassiskt emaljbadkar, så finns det också.

Alterna 2023-110.jpg


Handdukstorkar

I Alternas sortiment finns både elektriska torkar och kombitorkar – allt från klassiska handdukstorkar i olika utföranden och i en mängd olika storlekar, till moderna torkar i nytänkande design och med smarta funktioner så som tillhörande handdukskrokar. Här finns även elpatroner och reglerventiler.

Alterna 2023-121.jpg


Porslin

Tvättställ och tvättställspaket i olika former och storlekar. I denna kategori finns även olika sorters WC-stolar, samt bottenventiler och vattenlås.

Alterna 2023-109.jpg


Duschar – övrigt

Hos Alterna finns olika sorters takduschar, duschset och duschtillbehör, samt duschslangar och duschhandtag. Välj mellan många olika stilar, och flera olika färger.

Alterna 2023-14.jpg


Badrumstillbehör

Här hittar du alla små tillbehör som gör så stor skillnad, till exempel krokar, handduksstänger och badrumshyllor. Tillbehören finns i olika stilar och färger, för att passa de flesta smaker och behov.

Spira_Lusso_Basic_Knox_4A-063


Nytt för i år!

För Alterna är det en självklarhet att lyssna in hur kunderna uppfattar sortimentet och vad som eventuellt efterfrågas. Det ger dem den insikt som behövs för att löpande kunna uppdatera utbudet utifrån sina kunders önskemål och behov. 

Årets nyheter är många och spännande. Här presenteras några av dem i korthet.

Aqua-möblerna är framtagna för att stå pall för ännu lite tuffare tag, än det traditionellt vardagliga användandet. De är tillverkade i termoplast och 100 % vattentåliga, vilket gör att de passar särskilt bra i extra fuktutsatta badrum, där det annars kan finnas en oro för att vatten ska tränga in i möblerna. De förblir vattentäta till och med om man skulle behöva såga eller borra i dem.

Isella Aqua finns att få med två lådor eller med en hylla och två dörrar. Kombineras med tvättställ i porslin eller mineralkomposit. Färgen är matt vit. 

Isabella Aqua har ett tvättställ i porslin, samt en flyttbar hylla och en mjukstängande dörr. Färg: högblank vit.

Ariella Aqua spegelskåp gömmer smidigt undan det du inte vill ha stående framme. Spegelskåpet har två dubbelsidiga spegeldörrar och två flyttbara glashyllor. I ovankant av skåpet finns ett praktiskt eluttag, IP44. Komplettera gärna med Ariella Aqua belysningsramp med två LED-lampor, även det IP44. 

Spegelskåpet och belysningsrampen kan köpas var för sig, eller som färdig kombination. 

I likhet med Ariella Aqua spegelskåp, är samtliga Alternas spegelskåp IP44-klassade från och med i år.

Ytterligare en trevlig nyhet är att flera av möbelserierna finns i nya färger. Luxor, med sina raka linjer, infällda grepp och stilrena tvättställ, finns nu även i en härlig matt skogsgrön nyans. Möblerna i Gabriellaserien har en tidlös design med klassiska dörrspeglar, och går att kombinera med en rad olika tvättställ. Serien, som sedan tidigare finns i matt vit och matt ljusgrå, har nu fått sällskap av färgen svart. Bella, slutligen, erbjuder marknadens grundaste underskåp och passar därför perfekt i det mindre badrummet eller kanske på gästtoaletten. Utöver högblank vit finns nu Bella även i ljusgrått.

Samtliga produkter – nya som gamla – finns att läsa om i Alternas katalog, samt på alternabadrum.se.

 

Alterna_kollage


Hitta din butik