Dörrguiden

Dörrguiden | Se din dörr som en designprodukt!

Se din dörr som en designprodukt!

För hus- eller lägenhetsägare är kontakten med dörren högst påtaglig. Vi rör vid den, passerar genom den, betraktar den som en del av den helhet som fasaden, eller rummet, utgör. Känslan i rummet skiftar påtagligt, bara av en så enkel variation som om dörren är öppen eller stängd. Så tänk på de dörrar du har nu - vilken skillnad skulle det inte göra om de hade en annan färg, var gjorda i annat material, eller var av en helt annan modell.

Ett viktigt val

En given slutsats är att valet av dörrar är ett av de viktigaste man gör i ett hem, när det gäller att skapa en miljö som både fungerar och skapar de rätta känslorna. Och som en naturlig följd av detta några tankar att passera på vägen mot det perfekta dörrvalet.

Den första och kanske viktigaste aspekten, är den att varje byggnad har ett syfte. Det finns en estetisk, genomgående tanke, en gestaltningsidé – själva formspråket. Det gör att byggnaden inte uppskattas som bara väggar, golv, dörrar, fönster och tak, utan som en helhet. En konstnärlig vision, skulle vi kunna kalla det, som bör beaktas.

Harmoni

Det är i det här sammanhanget du gör ditt första val – när du avgör vilken typ av dörr du föredrar. Föredrar du en klassisk spegeldörr, en stilfull designdörr i trä eller en dörr med raka linjer och en modern attityd? Det är inte nödvändigt att din byggnad och din dörr talar samma språk, även om det naturligtvis är den mest vanliga lösningen. Välj det alternativ som du tycker harmonierar med, bryter av mot, eller kompletterar miljön på ett tilltalande sätt så har du tagit första steget.

Helhet

Därefter finns det en rad funktionella aspekter att ta ställning till. Om du väljer ytterdörr vill du säkert fundera lite på säkerhet och beständighet. En hållbar dörr med ett starkt inbrottsskydd kan vara en bra försäkring inför framtiden. Komplettera sedan dörren du valt med trycken och lås, glaspartier och ytbehandlingar, sidoljus och karmar. På så sätt skapar du en dörr som passar dig, dina behov och din hemmiljö. Glöm inte att valet är ditt.


Innerdörrar | Ökad trivsel med vackra innerdörrar

Innerdörrar

Ökad trivsel med vackra innerdörrar

Ytterdörrar | Ytterdörren är husets ansikte

Ytterdörrar

Ytterdörren är husets ansikte