Bild för ProductName från Optimera Bygghandel för proffs

Fick du en klimatkalkyl med din offert? Bra, det gör vi för att du ska veta vilken klimatpåverkan dina produktval får.

På Optimera skickar vi en klimatkalkyl för alla offerter över ett visst belopp. Kalkylen innehåller specifika eller generiska värden beroende om produktens EPD finns inläst i databasen.

Klimatkalkylen kompletterar offerten och berättar vad en vara kostar – för miljön.

Databasen där EPD:er läggs in, är speciellt framtagen för syftet och utvecklad av miljövetare, den stöder gällande lagstiftning och standarder samt utvecklas efter en alltmer efterfrågande marknad. Det här är ett område på frammarsch och ett nödvändigt led i ambitionen att minska klimatavtrycket.

Allt byggmaterial och ambitionen är att få klimatkalkylen i många olika utföranden, från offert till faktisk order. Dessutom ska du på sikt kunna få en helhetssammanställning per projekt eller varför inte en årssammanställning för just ditt arbete. De senare varianterna blir sannolikt vanligt förekommande i framtiden om inte lagkrav.

När du får en klimatkalkyl från oss, läs den lite extra – den är viktig både för dig och för miljön. Ämnet blir sannolikt alltmer aktuellt, det är ju vår värld som påverkas. Ändå är det lite svårt att ta till sig, att veta vad man ska göra med resultatet. Det vet däremot vi och vi hjälper dig gärna med bra produktval, val som är hållbara nu och i framtiden.

Tillsammans kan vi arbeta för att minska klimatavtrycket från vår bransch.