Takshingel

Bild för Takshingel från Optimera Bygghandel för proffs

Takshingel har optimal styrka och en enkel och tilltalande utformning. Praktiska lösningar gör monteringen enkel på alla tak från 15 till 85° lutning.

Fakta om takshingel

Isola Takshingel har en tunn folie på undersidan som hindrar fastklistring till underliggande takmaterial. För bästa resultat skall därför folien inte rivas bort under montering på taket. Folien tas endast bort vid montering av nockplatta samt vid takfot på den del som ansluter mot fotplåten.

Isola takshingel

Takshingel är i sin uppbyggnad mycket likt en ytpapp/tätskikt men har en stomme av mineralfiberfilt. Shingel stansas ut till plattor och beläggs på delar av översidan med klisterfält. Då shingeltaket byggs upp genom sammankoppling och infästning av enskilda mindre plattor gör det enkelt att anpassa till olika takformer.

Vill man ge taket mer karaktär så fungerar Isola Takshingel väldigt bra. Möjligheterna är många, utan större kostnader jämfört med andra takmaterial. Takshingel monterad på ett underlagstäckt trätak ger ett säkert och stadigt tak med lång livslängd. Isola takhingel har tillverkats i över 70 år och passar alla typer av byggnader med en taklutning på minst 14°, och finns i flera olika färger och utföranden. Takkonstruktionen under skall alltid vara ventilerad.

Isola takshingel – typer

Isola Skrå Isola Kuttet Isola Rett Isola Swing Isola Tyri
Isola Skrå Isola Kuttet Isola Rett Isola Swing Isola Tyri

Isola Skrå

Isola Skrå är hexagonmönstrad och finns i flera olika färger.

Isola Skrå Svart Isola Skrå Tegelröd Isola Skrå Skiffergrå Isola Skrå Tegelröd kontur
 Svart Tegelröd Skiffergrå Tegelröd kontur
Isola Skrå Skiffergrå kontur Isola Skrå Rustik röd Isola Skrå Grå struktur  
Skiffrergrå kontur Rustik röd Grå struktur  

Isola Kuttet

Isola Kuttet Svart Isola Kuttet Rustik röd    
Svart Rustik röd    

Isola Rett

Isola Rett Svart Isola Rett tegelröd    
Svart Tegelröd    

Isola Swing

Isola Swing Grå struktur Isola Swing Rustik Tegelröd    
Grå struktur Tegelröd    

Isola Tyri

Isola Tyri Antikbrun Isola Tyri Grå struktur Isola Tyri Rustik röd  
Antikbrun Grå struktur Rustik röd  

Ditt hus är grannens blickfång

Detta är ett gammalt ordspråk. Huset är en del av en helhet. Därför bör taket passa in i omgivningen både vad gäller färg och form. Ställ dig en bit ifrån huset och titta på det i sitt sammanhang. Det kan vara svårt att se helheten i området, men försök lägga märke till om färgerna är övervägande ljusa eller mörka, intensiva eller dämpade, om fasader och tak är brokiga eller enfärgade. Notera om konturerna i husets omgivning är övervägande kantiga eller rundade, och om möjligt vilken stil eller tidsepok som generellt genomsyrar området.

Takguiden Allt du behöver veta om tak

Relaterad information

Betongtakpannor | Betongtakpannan är stark och tålig. Den isolerar mycket bra mot yttre påfrestningar, inklusive ljud från regn eller hagel.

Betongtakpannor

Betongtakpannan är stark och tålig. Den isolerar mycket bra mot yttre påfrestningar, inklusive ljud från regn eller hagel.

Tegeltakpannor | Ett tak med tegeltakpannor är en investering för framtiden, eftersom de med största sannolikhet håller hela husets livslängd– minst.

Tegeltakpannor

Ett tak med tegeltakpannor är en investering för framtiden, eftersom de med största sannolikhet håller hela husets livslängd– minst.

Ytpapp | Det blir allt modernare att lägga tätskikt, eller ytpapp som det också kallas, som yttersta lager på huset. Tätskiktet ären modern taktäckning med stor flexibilitet och styrka.

Ytpapp

Det blir allt modernare att lägga tätskikt, eller ytpapp som det också kallas, som yttersta lager på huset. Tätskiktet ären modern taktäckning med stor flexibilitet och styrka.

Plåttak | Plåttak är en effektiv och ekonomisk lösning till taktäckning vid till exempel nybyggnation och renovering av hus.

Plåttak

Plåttak är en effektiv och ekonomisk lösning till taktäckning vid till exempel nybyggnation och renovering av hus.

Hängrännor | Takavvattning – hängrännor och stuprör med tillbehör - har som primär uppgift att leda bort regnvatten

Hängrännor

Takavvattning – hängrännor och stuprör med tillbehör - har som primär uppgift att leda bort regnvatten

Fibercementtak | Den nya generationen korrugerade fibercementskivor från Cembrit ger beständiga, miljövänliga och lätta tak.

Fibercementtak

Den nya generationen korrugerade fibercementskivor från Cembrit ger beständiga, miljövänliga och lätta tak.

Plana tak | Svetsbara tätskiktsmattor för låglutande tak

Plana tak

Svetsbara tätskiktsmattor för låglutande tak