Allt du behöver veta när du ska anlägga trädäck

Bild för Allt du behöver veta när du ska anlägga trädäck från Optimera Bygghandel för proffs

Trall är den produkt som används överst i en konstruktion som man vanligtvis går på och som anläggs utomhus. Trallprodukter finns i många olika utföranden och till mycket varierande priser. Gemensamt för trallprodukter är att de är tillverkade för att ligga som golv och ska således vara visuellt snygga, ha rundade kanter och ha en hyvlad eller rillad yta.

Ett trädäck är så mycket mer än bara ytan man ser och går på. Trädäcket måste byggas rätt, med rätt och på rätt underlag. Felaktigt placerade och monterade produkter kan innebära att skaderisken ökar. Kom in till oss – vi hjälper dig att lyckas med ditt nästa projekt!

För oss på Optimera är det viktigt att det timmer som används av våra leverantörer är avverkat på ett miljövänligt och hållbart sätt. Vi är mycket noga med att följa de regler som är uppsatta av EU rörande avverkning av skog, samt regler gällande inköp och försäljning av timmervaror. Optimera har en policy; ”Miljöpolicy för timmer”, som innebär att vi endast köper virke av de leverantörer som kan visa att virkesprodukterna är avverkade på ett hållbart sätt. Alla våra leverantörer är FSC- och PEFC-certifierade. Därför kommer du inte att hitta vissa virkessorter i våra butiker. Vi värnar om att skogen ska må bra och likaså alla och allt som står mellan avverkningen och slutprodukten.

När man bygger sin träkonstruktion är det viktigt att man vet vad det är för material man köper samt vilka garantier som lämnas. Det
är också viktigt att man bygger med träprodukterna på det sätt de är tänkta att användas. Risken finns annars att träprodukterna åldras i förtid och kan därmed bli en skaderisk, både för person och för egendom. Spana in och läs mer om våra leverantörer nedan.

Läs eller ladda ner vår trallguide som pdf >>
Läs trallrekommendationerna i sin helhet >>


Relaterad information

MöreRoyal | Vi hjälper dig att lyckas med ditt trallbygge

MöreRoyal

Vi hjälper dig att lyckas med ditt trallbygge