Royalimpregnerad trall

Bild för Royalimpregnerad trall från Optimera Bygghandel för proffs

Vår Royalimpregnerade trall kommer från de norrländska skogarna och är framtaget för att klara de mest utsatta miljöerna med tufft väder och hård vind.

Royalimpregnerad trall

Tack vare behandlingen är underhållsintervallen långa, och även om yttre påfrestningar utmanar hållbarheten, behåller virket både sin form och skönhet. Royalbehandlat virke är av kvalitetsklass G4-2, vilket innebär att virket har en hög visuell standard. Storleken är 28x145 mm.

Det här är trallen som håller sig vacker och formstabil längre, även i våra nordiska klimat med snö, is och stänk av saltvatten. Dess ­överlägsna egenskaper bottnar i en unik tvåstegsbehandling där den norrländska furan efter impregnering kokas i linolja. Oljebehandlingen minskar fuktupptagningen, vilket gör den motståndskraftig mot röta under längre tid. Det gör också att virket behåller sin form, vilket skapar större designmöjligheter och minskar risken för sprickor.

Vacker yta i flera kulörer

  • Royalbehandlat virke finns i kulörerna brun (standard på Optimera), naturell (beställningsvara), röd (beställningsvara), grå (beställningsvara) och gul ockra (beställningsvara) och färgen är beständig upp till 12 år. Oljan är transparent och släpper igenom trästrukturen.
  • Royalbehandlat virke kräver inget årligt underhåll för att bevara sin vackra yta eller för att förlänga sin livslängd. Virkets naturliga kulör grånar med tiden och får samma behagliga gråa ton som obehandlat virke.

Tänk på!

Kådutfällningar vid kvistar är naturligt och kan uppstå vid hög värme. Det syns särskilt bra på pigmenterat virke men ­förekommer i lägre utsträckning på Royal­behandlat virke eftersom kådan kokas bort under behandlingsprocessen. Skulle detta ändå uppstå avlägsnas det bäst med en vass kniv.


Relaterad information

Stolphattar | Glöm inte att kröna vindskyddet eller staketet till terassen med stolphattar.

Stolphattar

Glöm inte att kröna vindskyddet eller staketet till terassen med stolphattar.

Trallrutor | Det är inte alla uteplatser som man kan eller vill bygga tralldäck på. Ibland behöver man en enklare lösning.

Trallrutor

Det är inte alla uteplatser som man kan eller vill bygga tralldäck på. Ibland behöver man en enklare lösning.

Subfloor | Det är inte alla uteplatser som man kan eller vill bygga tralldäck på. Ibland behöver man en enklare lösning.

Subfloor

Det är inte alla uteplatser som man kan eller vill bygga tralldäck på. Ibland behöver man en enklare lösning.

Tryckimpregnerat virke | Tryckimpregnerat virke är den absolut vanligaste trallprodukten på marknaden. Produkten är billig men kan variera i kvalitet.

Tryckimpregnerat virke

Tryckimpregnerat virke är den absolut vanligaste trallprodukten på marknaden. Produkten är billig men kan variera i kvalitet.

Kebony | Kebony är en trall som ger en smått tropisk känsla.

Kebony

Kebony är en trall som ger en smått tropisk känsla.

Komposittrall | Komposittrall är en trall tillverkad av träkomposit. Komposittrallen består av återvunnet trä och plast av HDPE (High Density Polyethylene).

Komposittrall

Komposittrall är en trall tillverkad av träkomposit. Komposittrallen består av återvunnet trä och plast av HDPE (High Density Polyethylene).

Räckessystem | Räckessystem i glas och rostfritt finns i flera modeller och utföranden.

Räckessystem

Räckessystem i glas och rostfritt finns i flera modeller och utföranden.

Kärnfuru | Kärnfurutrall är ett högkvalitativt sortiment av trall och reglar för uterummet eller uteplatsen.

Kärnfuru

Kärnfurutrall är ett högkvalitativt sortiment av trall och reglar för uterummet eller uteplatsen.

Optimaltrall | Optimaltrallen är vår absolut bästa och finaste trall.

Optimaltrall

Optimaltrallen är vår absolut bästa och finaste trall.

OrganoWood® | OrganoWood® är en ny svenskutvecklad trallprodukt med en ljusare karaktär och med nya generationens träskydd.

OrganoWood®

OrganoWood® är en ny svenskutvecklad trallprodukt med en ljusare karaktär och med nya generationens träskydd.