Trallguiden

Trallguiden | Allt du behöver veta när du ska anlägga trädäck

Allt du behöver veta när du ska anlägga trädäck

Här har vi samlat all viktig information om trallprodukter, impregnering, säkerhet och tillbehör från de leverantörer vi arbetar med. Ett komplett underlag för dig när du står inför att anlägga eller byta en yta med trallprodukter.

Definition av trall

Trall är den produkt som används överst i en konstruktion som man vanligtvis går på och som anläggs utomhus. Trallprodukter finns i många olika utföranden och till mycket varierande priser. Gemensamt för trallprodukter är att de är tillverkade för att ligga som golv och ska således vara visuellt snygga, ha rundade kanter och ha en hyvlad eller rillad yta.

Våra virkesprodukter

För oss på Optimera är det viktigt att det timmer som används av våra leverantörer är avverkat på ett miljövänligt och hållbart sätt. Vi är mycket noga med att följa de regler som är uppsatta av EU rörande avverkning av skog, samt regler gällande inköp och försäljning   av timmervaror. Optimera har en policy; ”Miljömedveten virkespolicy”, som innebär att vi endast köper virke av de leverantörer som kan visa att virkesprodukterna är avverkade på ett hållbart sätt. Alla våra leverantörer är FSC®- eller PEFC-certifierade. Därför kommer du inte att hitta vissa virkessorter i våra butiker. Vi värnar om att skogen ska må bra och likaså alla och allt som står mellan avverkningen och slutprodukten.

Att byta eller anlägga ett trädäck

Ett trädäck är så mycket mer än bara ytan man ser och går på. Trädäcket måste byggas rätt, med rätt och på rätt underlag. Felaktigt placerade och monterade produkter kan innebära att skaderisken ökar. Känner du att projektet känns för stort för din kunskapsnivå? Var lugn, vi samarbetar med mycket kunniga byggare som vi kan hjälpa dig att få kontakt med. Glöm inte att du kan ansöka om ROT-avdrag för de allra flesta arbeten som rör tillbyggnad och renovering av ditt hus. Kom in till oss – vi hjälper dig att lyckas.

Hämta trallguiden här


Tryckimpregnerat virke | Tryckimpregnerat virke är den absolut vanligaste trallprodukten på marknaden. Produkten är billig men kan variera i kvalitet.

Tryckimpregnerat virke

Tryckimpregnerat virke är den absolut vanligaste trallprodukten på marknaden. Produkten är billig men kan variera i kvalitet.

Stolphattar | Glöm inte att kröna vindskyddet eller staketet till terassen med stolphattar.

Stolphattar

Glöm inte att kröna vindskyddet eller staketet till terassen med stolphattar.

Räckessystem | Räckessystem i glas och rostfritt finns i flera modeller och utföranden.

Räckessystem

Räckessystem i glas och rostfritt finns i flera modeller och utföranden.

Subfloor | Det är inte alla uteplatser som man kan eller vill bygga tralldäck på. Ibland behöver man en enklare lösning.

Subfloor

Det är inte alla uteplatser som man kan eller vill bygga tralldäck på. Ibland behöver man en enklare lösning.

Trallrutor | Det är inte alla uteplatser som man kan eller vill bygga tralldäck på. Ibland behöver man en enklare lösning.

Trallrutor

Det är inte alla uteplatser som man kan eller vill bygga tralldäck på. Ibland behöver man en enklare lösning.

Komposittrall | Komposittrall är en trall tillverkad av träkomposit. Komposittrallen består av återvunnet trä och plast av HDPE (High Density Polyethylene).

Komposittrall

Komposittrall är en trall tillverkad av träkomposit. Komposittrallen består av återvunnet trä och plast av HDPE (High Density Polyethylene).

Royalimpregnerad trall | Trall framtagen för att klara de mest utsatta miljöerna med tufft väder och hård vind.

Royalimpregnerad trall

Trall framtagen för att klara de mest utsatta miljöerna med tufft väder och hård vind.

Kebony | Kebony är en trall som ger en smått tropisk känsla.

Kebony

Kebony är en trall som ger en smått tropisk känsla.

Kärnfuru | Kärnfurutrall är ett högkvalitativt sortiment av trall och reglar för uterummet eller uteplatsen.

Kärnfuru

Kärnfurutrall är ett högkvalitativt sortiment av trall och reglar för uterummet eller uteplatsen.

OrganoWood® | OrganoWood® är en ny svenskutvecklad trallprodukt med en ljusare karaktär och med nya generationens träskydd.

OrganoWood®

OrganoWood® är en ny svenskutvecklad trallprodukt med en ljusare karaktär och med nya generationens träskydd.

Optimaltrall | Optimaltrallen är vår absolut bästa och finaste trall.

Optimaltrall

Optimaltrallen är vår absolut bästa och finaste trall.