Jobbgeneratorn

Bild för Jobbgeneratorn från Optimera Bygghandel för proffs

Med skärpta regler för korrekt dokumentation ökar kraven på svenska hantverkare som administratörer.

Nu lanserar Optimera och Byggfiler en internetbaserad tjänst som hjälper hantverkaren styra upp pappersarbetet.

Arbetsmiljölagen skärps och Boverkets Byggregler revideras igen. Med detta kommer förstås ökad säkerhet för såväl hantverkarna själva som för deras anställda och deras kunder. Men svenska byggentreprenörer har numera fullt upp med att hålla sig uppdaterade om dessa ständiga förändringar, och många upplever det som hart när omöjligt att hinna med både hantverksyrket och pappersarbetet. Mot den bakgrunden lanserar Optimera nu i samarbete med Byggfiler AB den nya internetbaserade tjänsten JobbGeneratorn.

Tjänsten tillhandahåller först och främst en omfattande databas av löpande uppdaterade dokument och dokumentmallar som byggaren behöver i sin dagliga verksamhet. Här finns sådant som dokument för egenkontroll, arbetsmiljödokument och checklistor på en och samma plats. För att erbjuda ett heltäckande utbud av dokument ligger även en mängd ritningar, avtalsmallar, blanketter och andra administrativa eller byggrelaterade dokument i databasen.

Tanken är att hantverkaren ska hitta allt i pappersväg på ett enda ställe och på så sätt spara dyrbar tid.

Som ett mervärde för hantverkaren innehåller sajten en handfull verktyg som bidrar till att underlätta, organisera och planera arbetet. Här finns byggdagbok, kalender, och en jobbförmedlingstjänst för den som vill hitta nya kunder. På sajten finns även diskussionsforum för anslutna hantverkare och möjlighet att ställa frågor direkt till byggnadsingenjörer.

Med rätt förutsättningar kan en duktig hantverkare bli en tvättäkta expert även inom de mer administrativa områdena av sitt jobb.