Historian om Makita

Bild för Historian om Makita från Optimera Bygghandel för proffs

Makita Corporation startade sin verksamhet redan 1915 i Nagoya, Japan, då med fokus på försäljning och reparation av belysningsarmatur, transformatorer och elmotorer. Efter årtionden av produktveckling byggd på nya innovationer och tekniker, är Makita idag ett globalt varumärke och en av världens främsta maskintillverkare. Förstklassig kvalitet har alltid utgjort en av företagets hörnstenar och produkterna får ofta beröm för sin utmärkta prestanda och höga kvalitet.

Det första elverktyget, och det som ligger som grund för Makitas nuvarande inriktning, en bärbar elhyvel, kom ut på marknaden 1958. Tjugo år senare lanserades det första verktyget med integrerat batteri, en borrmaskin, och sedan dess har utvecklingen fortsatt. Idag innehåller produktportföljen ca 1000 olika batteridrivna maskiner på plattformarna CXT (12V), LXT (18V) och XGT (40V).

Många av de som använder Makitas produkter är professionella hantverkare; snickare, elektriker, rörmokare och andra specialister, med varierande krav på maskinerna. Produktutveckling tar därför särskild hänsyn till användaren, vilket återspeglas i produktdesign och ett stort fokus på säkerhetsfaktorer. Det finns en ständig strävan att minska mängden byggdamm, buller och vibrationer som genereras genom användning av maskinerna. Likaväl som att alltid ta hänsyn till miljöfaktorer och respektera gröna värden. Därför har flera av maskinerna idag funktioner som:

XPT (Extreme Protection Technology) – skydd mot damm- och vattenstänk
AVT (Anti Vibration Technology) – Vibrationsdämpande
AWS (Auto-start Wireless System) – Kompatibla verktyg och dammsugare kopplas ihop trådlöst via bluetooth
ADT – Automatisk hastighetskontroll
AFT – Smart funktion för att minimera farliga kast
BL – Kolborstfri motor

Av alla elverktyg som såldes i Sverige under 2023 var lite mer än var tredje såld 18 voltsmaskin en Makita och varannan 40 voltsmaskin.

Alla våra Optimera butiker erbjuder verktyg från Makita. Hitta din närmsta butik här.

Till produkterna >>

Makita_kollage


Relaterad information

 | Leasing – bekymmersfritt och enkelt. Leasa dina verktyg hos oss!

Leasing – bekymmersfritt och enkelt. Leasa dina verktyg hos oss!

 | Minska ditt projekts miljöpåverkan – ta hjälp av våra klimatkalkyler.

Minska ditt projekts miljöpåverkan – ta hjälp av våra klimatkalkyler.